Снимка: архив Булфото

Слави Трифонов разкритикува президента Румен Радев за позицията му към изборния референдум и го нарече част от прогнилата политическа класа.

В профила си във Facebook водещият написа, че когато българите в Чикаго попитали държавния глава за допитването, Радев отвърнал: "Не знам защо депутатите решиха така".

"Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума?", пита Трифонов.

Още по темата

Той припомня, че и президента, както и Корнелия Нинова, е привърженик на германската смесена избирателна система. "А тя, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна", пише още Слави.

Той припомня първото изказване на Радев след избирането му от трибуната на парламента. Тогава президентът каза, че парите за партиите трябва да се намалят, но и трябва да се внимава формациите да не попаднат в зависимост на външни фактори.

"Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така", пише още Трифонов.

Той допълва и че в правомощията на Радев е било той да излезе пред парламента и да поиска решение по референдума, когато то липсваше.

"Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него", завършва Слави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase