Величко Чолаков бе последният олимпийски медалист в родните щанги. Снимка: Булфото, архив
fallback

Парламентарната група на ГЕРБ започва инициатива да внесе предложение за промяна в Закона за физическото възпитание и спорта, чрез която при смърт на олимпийски медалист с отпусната пожизнена месечна премия, същата да може да се получава от неговите деца до навършване на тяхното пълнолетиe, съобщиха от партията.

Oще по темата
Поводът за инициативата е гражданското искане, насочено към законодателя, да се помогне на децата на двамата шампиони във вдигането на тежести Величко Чолаков и Милен Добрев. Двамата починаха на 35 години и оставиха общо три сирачета.

Текстовете за промените в закона вече са в процес на финализиране и ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание в началото на следващата седмица, посочиха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Бандит

преди 6 години

Децата на съседа,който почина с какво са по-различни? Защо е това разделение?Дайте на всички,поне да ви споменават с добро.....

20

Анонимен

преди 6 години

Ама дори и за миг не съм се съмнявал, че ГЕРБ са по-комунисти и от комунистите.Явно им трябваше малко време за да покажат истинския си обшик.

19

ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАН

преди 6 години

ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАНДЪКОВА И ГЕРБ В НОВАТА ЗЕЛЕН ЗОНА НА КОРЕННИТ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ И РЕКЕТ ОТ 100ЛВ ЗА КОРЕННИТЕ ЖИТЕЛИ И ГЛОБИ И КРАЖБА С ПАЯК НА ГОСТИТЕ И ДРУГИТЕ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ В ЗЕЛЕНА И СИНЯ ЗОНА

fallback