Снимка: Булфото, архив
fallback

Северната част на браздата със Сърбия ще бъде опасана с термовизионни камери, като целта е пълно спиране на всякакви възможности за незаконно преминаване на мигранти.

Това става ясно от обществена поръчка, обявена преди дни от Главна дирекция "Гранична полиция" към МВР, съобщава "Монитор".
Става дума за участъка от Брегово до Драгоман, като за целта се отделят 5,86 млн. лева. Със средствата ще се закупи самото оборудване, ще се изградят общо шест поста по браздата, един локален център, разположен в Брегово, и едни регионален, който пък ще се намира в Драгоман.

Всички те от своя страна ще имат директна връзка с националния координационен център в столицата.

Системата трябва да осигури непрекъснато наблюдение на границата, откриване и проследяване на хора и автомобили, както и да следи за незаконно преминаване на мигранти. Всичко това ще става дистанционно от локалния център.

Термовизионните камери ще бъдат разположени в територията на селата Куделин, Балей, Косово, Раброво, Киряево и Подгоре. Част от постовете ще са снабдени с охлаждащи термокамери, а другите два с обикновени термокамери.

Освен тях ще има цветни камери, лазерен далекомер, както и панорамно устройство. Камерите трябва да са с висока резолюция и да могат да откриват човешка фигура на не по-малко от 12 километра. Лицевото разпознаване пък трябва да е възможно поне от 7 километра разстояние.

Лазерните далекомери задължително да са с обсег от 100 метра до 10 километра, а панорамното устройство да е за 360 градуса. Всички устройства трябва да работят при дъжд, студ и сняг, вятър, гръмотевици, наводнени терени, както и температури от – 30 до + 50 градуса в жегата.

При спиране на тока или прекъсване на връзката управлението трябва да може да се осъществява и от място, а данните да се архивират.

ИТ оборудването, което ще се закупи, задължително трябва да е чисто ново и произведено след 31 декември 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

От нийде взорът ....

преди 6 години

надежда не види. Пуякът президент мълчи, патриотите усвояват, *** дреме, а сините съвсем ги затриха, Марешки го погнаха ...? Бе кой ще оправи тая крива нива? Няма ли един нормален да гласуваме за него?

58

Анонимен

преди 6 години

НЕ РАЗБРАХ НЕЩО - СЛАГАМЕ КАМЕРИ, ЗА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ В СЪРБИЯ, А ДА ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ?

57

Някой

преди 6 години

Отвратен съм от тия "наши" продажници нарекли сами себе си "правителство" с помоща на няколко гета глънмусторяни.

fallback