Снимка: архив Булфото
fallback

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум.

Това написа Валери Симеонов в профила си във Facebook като се позова на информация от директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Вицепремиерът води от дни ожесточена битка с шума в курорта.

Oще по темата

Според Симеонов е пълен абсурд фактът, че на фона на компенсациите за 12 милионя, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно.

"Както казаха специалистите от бранша, Слънчев бряг не се рекламира като дестинация за парти туризъм - напротив, той се рекламира като курорт за семеен туризъм", пише още Симеонов.

Той допълва, че статистиката на хотелиерите го потвърждава - само 5-10% от всички туристи са млади хора, дошли единствено за купона.

"Те имат своето място в туристическия микс, но това не трябва да става за сметка на останалите 90%, дошли да почиват на прекрасните плажове на Черно море", пише още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

MEN

преди 6 години

SL.BRJAG PLASHTAL KOMPENSAZII NA TURISTITE ZARADI SHUMA?!?!?!? A NA MESTNITE HORA-KOI SHTE IM PLATI KOMPANSAZII ZA TOVA,4E GODINI NARED NE MOGAT DA SPJAT OT IZDEVATELSTVATA NA DISKOTEKITE PO BREGA,DO 8 4ASA SUTRINTA....AMA TE NE SA VAZNI ,NALI? VAPROSA E NA BEDNIJAT TURIST DA SE UGODI.PLASHTAITE TOGAVA-HAK DA VI E.

14

Анонимен

преди 6 години

До АнонименК`ъв семеен курорт, бе. То пълно с наркомани, алкохолици и атглийски прос,таци------Ти пък кога си почивал там последно,че да даваш оценка?Определено там почиват и семейства и нормални хора,пиянстващите свързани с алкохолен туризъм са малцинство.

13

Анонимен

преди 6 години

"Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум."-----Заведенията ще плащат ли поисканите милиони от туристите за компенсации за шума?Симеонов е прав.И туристите искащи компенсация са прави.И хотелиерите са прави.И закона е на тяхна страна.

fallback