Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Моделът, стратегията и целият начин на функциониране на културната политика в България са сгрешени. Това коментира Теодор Караколев от Експертния клуб по икономика и политика /ЕКИП/ в ефира на Bloomeberg TV Bulgaria. 

„Увеличаването на средствата за една такава неработеща структура е неправилно. Тя първо трябва първо да промени начина си на работа и след това да получи финансиране, а не да получава финансиране с надежда, че нещо ще се промени“.

Караколев отбеляза, че набелязаните цели в управленската програма в сектор „Култура“ са много общи.

„Липсва им каквато и да е конкретика, каквито и да е точни и ясни ангажименти, свързани с някакви ясно набелязани проблеми“, посочи той.

По думите му културните институции се финансират зависимо и имат труден достъп до алтернативно финансиране.

В тази връзка Караколев вмъкна проблема, свързан със Закона за меценатството.

„В момента този закон е абсолютно недействащ, нефункционален и слабо написан. Той не стимулира по никакъв начин финансиране от бизнеса към културата“.

Той допълни, че промените в Закона за меценатството са записани като мярка в програмата на правителството, но отново няма конкретика. 

Вижте повече на Bloomberg T V Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Нямат авторитет. Авторитет се гради и поддържа. Какъвто ни министърът в съответния ресор, такова им е нивото. Сегашният им министър на пресконференция за една минута е в състояние да изрече до 10 думи с 4 паузи, придружени с озъртане и мимики. Театрал. Имаха министър композитор, който тръгна за работа първия ден с жена си , за кураж. Кой приема насериозно министър, който е спал с един град жени и при това говори колко обича и уважава жена си. Видяхме му и грамотността....

8

Анонимен

преди 6 години

Kva kultura zashto ni zanimavate s gluposti tukabe survivor nikoi nqma vreme i pari za kultura

7

Анонимен

преди 6 години

Като говорим за психология интересен факт е, че пионери в социалното инженерство са психиатри- например Левин.Целта е създаване на информационно общество-ето затова нямам facebook.С други думи създавайки общество от инфантилни индивиди в среда на контролиран хаос-стимулирайки подсъзнателни реакции като страх, гняв, възбуда, човешкият индивид с вече промит мозък става безкритичен и лесен за внушение.Това с културата Гьобелснви го е обяснил.

fallback