Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед


Българският военен хеликоптер, който вчера беше обещан в помощ на потушаването на бушуващите пожари в Македония, вече е на летището в Скопие.
Oще по темата

Премиерът Бойко Борисов и военния министър Красимир Каракачанов, които са на посещение в столицата на югозападната ни съседка, отидоха на място, за да се срещнат с екипажа, съобщи БНР.

Македонският оперативен координационен център за защита от горски пожари предложи правителството да поиска международна помощ за гасенето на горските пожари от въздуха.

В момента от огън са обхванати борови гори в районите на седем населени места. В гасенето се включиха десетки военнослужещи.

Ситуацията се усложнява от високите дневни температури, достигащи до 40 градуса, от силния вятър и липсата на дъжд.

Огнената стихия засегна и южната ни съседка Гърция, където в момента бушуват пет горски пожара. Пламъците изпепеляват гори на остров Спесес, в областта Атика, където е и столицата Атина, а също и на полуостров Пелопонес, съобщават гръцките медии.

Електронните издания алармират, че пожарникарите са прекарали тежка нощ, тъй като и петте пожара са извън контрол, а някои от огнищата са в близост до вили. Гасенето на огъня е затруднено от силния вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

MK

преди 6 години

Един народ, една армия, един хеликоптер!

5

Анонимен

преди 6 години

Цял хеликоптер!? Преди имахме цяла армия. Сега имаме цял хеликоптер. Евроатлантически позор! ЦАРЯТ Е ГОООЛ, ***!!!

4

шматка

преди 6 години

До 3По това се разбира колко си голям.Всеки може да помага на лесното.Майката му е да помагаш когато и на теб ти е трудно.Надявам се разбра защо си беден.От душата идва.

fallback