Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в лъжа. Този път повод за острата й атака стана признанието на лидера на ГЕРБ, че е загубил президентските избори умишлено.

"Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим... Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната, и местната власт, това не е добре за демокрацията", обяви преди дни Борисов, а Нинова отсече днес, че това, което казва той не е вярно.

Още по темата

Според нея премиерът просто не може да преглътне загубата на вота за държавен глава и заради това се опитва да се оправдае сега.

"Аз не приемам неговата теза, но ако я приемем, с това изречение той си нанесе такова поражение, каквото никой не може да му нанесе – нито опозиция, нито негови, никой. Първо, какво казваш на партията си така, като лидер, на активистите, на структурите, на Цветан Цветанов? Много интересно дали Цветанов е знаел, че работи за загуба. Казва им: " Аз злоупотребих, а вие работихте напразно. Цял месец вие въртяхте кампания, пари и обиколки, но аз някъде задкулисно бях решил да загубя", отсече соцлидерката пред Нова тв.

Според нея, когато един лидер каже нещо такова на партията си, престава да е лидер. Освен това по този начин Борисов казвал на хората: "Употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулисно си направихме сметките да не спечелим".

"На народа той казва: "Загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото", настоя Никова.

Според нея лидерът на ГЕРБ е издигнал бившия шеф на парламента Цецка Цачева за кандидат за президент срещу Румен Радев с унижение.

"Борисов тогава каза: "Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова за онова, еми остана Цецка Цачева – ето ви я". През цялата кампания тя беше подложена на много груба атака от всички опоненти и издържа", отсече червената шефка и допълни, че в момента Цачева като правосъден министър е може би най-важният в кабинета, защото пак сме на прага на съдебна реформа.

Нинова смята, че Бойко Борисов с изказванията си показва на всички съдии и прокурори, че на чело на системата стои един човек, който той лично може да мести където си иска и който е поръчков.

"Ти обиждаш една цяла система и това не е политическо искане за оставка. Аз, ако съм на мястото на Цачева, ще му хвърля всичко. Не заради себе си и заради достойнството си, а заради системата. Тя с какви очи ще работи с тези хора", риторично попита Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase