Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Горд съм, че признахме Македония на 15 януари 1992 г., въпреки всички глупости, които изслушах след това, заяви министър-председателят на България за 1991 г. - 1992 г. Филип Димитров в интервю за Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


Димитров разказа своите спомени оттогава и отбеляза как никога няма да забрави думите на британския посланик през онзи период: "Попитах го какво да очакваме от вашето правителство, ако решим да признаем Македония, а неговият отговор беше: Ако признаете, ние, разбира се, няма да ви подкрепим. Ако не признаете, просто няма да ви разберем".

Бившият министър-председател перифразира думите на посланика и поясни, че той е имал предвид как България или си поема отговорността, или стои и се ослушва и пита кой какво ще позволи.

"В нашите ръце е възможността оттук нататък нещата да продължат в разумен план", отбеляза Димитров.

Той бе категоричен, че историята принадлежи на академиците и тя трябва да бъде уважавана, но днес трябва да оставяме хората сами да избират как се казват и какво правят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

малко ние

преди 6 години

Не позволи на доган да го командорсва и се изхвьрли на вот на доверие в този момент цялата власт бкп то даде на агента си сава к.р капан

39

Олег

преди 6 години

С моите земи Ваше ТКЗС. Че как земята моя пък председателят твой? За да го има вашето ТКЗС някой друг трябваше да НЯМА земя. Може ли утвоя блок аз да си направя наш хотел и аз да съм управител, а ти да ми викаш браво и ако съм на кеф да те назнача работник в хотела. Тъкмо ще си като у дома си в жилището си и заплащане ще има...

38

от земеделец

преди 6 години

Какво плачете за текезесето да несте крали повече от.мен. Сега арендаторите/ колхозниьите/ никои неможе да ги стигне по крадене.

fallback