Архив: Булфото
fallback

Един от лидерите на Обединените патриоти и вицепремир Валери Симеонов даде заявка за цял управленски мандат и втори след него. Той направи това, говорейки за увеличението на пенсиите и нуждата от постоянни средства за тях. 

"Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента.

Вицепремиерът се включи в среща на депутати от Обединените патриоти и здравния министър Николай Петров, посветена на проблемите в здравеопазването.

Oще по темата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за повече профилактични прегледи, а колегата му от ВМРО Искрен Веселинов настоя за мерки срещу "циганското насилие" над спешните медици. 

Здравният министър припомни, че профилактиката е сред основните приоритети на ведомството му.

"Ще излезем с предложение към вас за поне два скринингови проекта за догодина", обърна се към депутатите Петров. 

Той припомни и мерките, които министерството му планира срещу насилието на медици. Сред тях са указание към директорите на лечебни заведения да дефинират местата с конфликтни точки в района си. 

"По-добър контрол на местата, където се поемат пациенти и техните роднини, видеонаблюдение, оборудване на линейките с джипиес система, паник бутони и директни връзки с охранителите и полицаите", изброи министърът другите мерки. 

Депутатите и министрите дадоха заявка и за старт на реформата за инвалидните пенсии.

Валери Симеонов защити искането си за отпадане на класа за прослужено време и отново обяви, че това е негово лично мнение.

"Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса. Казвам личното си мнение, че клас не трябва да има", каза Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографската политика в кабинета.

Той обясни, че неговото лично мнение съвпада с това на работодателските организации. Симеонов даде да се разбере, че очаква представителите на бизнеса да внесат искането в националния съвет за тристранно сътрудничество и ако там получи подкрепа, да бъде разгледано и от Министерски съвет. 

"Със синдикатите съм готов да се срещнем, но те не желаят, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която обслужват БСП", каза Валери Симеонов.

Той обясни още, че не е съгласувал предложението си нито с премиера Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, нито с депутатите от патриотичната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

почтен данъкоплатец

преди 6 години

При преизчисляване пенсиите трябва да се увеличат с повече% отколкото беше увеличението на минималните.Многократно се вдигат главно мин.пенсии,а останалите пенсии изоставаха.Уравниловката води до сива икономика.

92

Джъстиса

преди 6 години

НЕ могане мога бесамо разпускане на партиите ще бъде едно добро началоприятен ден!

91

Анонимен

преди 6 години

Много искаш г-н Симеонов многооо.Който иска многооо винаги получава малкооо. Няколко месеца ви стигат.Иначе и държава България няма да има повече.

fallback