Снимка: Олег Попов / Dnes.bgИма търсене на нов политически проект срещу статуквото, което омръзва на хората. Явлението Радев трябва да се анализира много добре, не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви бившият депутат от ДПС Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Той обвърза успеха на Румен Радев на президентските избори с резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов и по думите му това създава предпоставки за нов политически проект.

"Явленията Костов, Царя, Борисов... При нас се гласува винаги емоционално, търсейки ново статукво", добави бившият зам.-председател на ДПС и отбеляза, че от изказа на президента ще зависи името на бъдещия министър-председател.

"Ако има явление, то не е личността Радев, колкото електоралната динамика в България, която е в особена фаза на деградация", каза от своя страна журналистът Георги Коритаров.

Запитан за нов проект около президента Радев той посочи: "Един бивш президент направи политически проект. Видяхме съдбата на АБВ. Има нужда от нов проект, но той не трябва да бъде граден около личности".

Георги Коритаров коментира още, че БСП е затворена в една черупка на изчерпаност. Каквито и вотове на недоверие да внасят, преди да се заредят с качествено ново съдържание, не могат да имат успех, категоричен бе той.

Осман Октай е убеден, че лидерът на "Воля" Веселин Марешки не е способен да предизвика предсрочни парламентарни избори.

"Изнервен е от събитията около него. Виждали сме политически еднодневки, които са попадали в такава ситуация", каза анализаторът и добави, че очаква веднага след европредседателството ни да има предсрочни избори, но причината за тях няма да бъде Марешки.

"НДК е корупционна афера. Постоянно се дискредитираме. Апелът ми е да не направим така, че да скандализираме това председателство с нашите вътрешни скандали", каза Октай.

"Не бива да се втурачваме в европредседателството и да го приравняваме на получаването на статут на пълноправен член на ЕС. Можем да излъчим приоритети, но едва ли можем да наложим решения", коментира Георги Коритаров.

Коментари Напиши коментар

44

Курнелия лъже

преди 5 години

Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.

43

Огнян Минчев-цитат

преди 5 години

Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.

42

Анонимен

преди 5 години

TOYA RADEV NE GO PRIZNAVAM ZA NISHTO.EDIN FATMAK I NISHTO POVECE.