Снимка: архив Булфото
fallback

Още двама депутати от "Воля" бяха обвинени от прокуратурата в изнудване. Това става ден след като в същото бе обвинен и лидера им Веселин Марешки.

Пламен Христов и Кръстина Таскова се отказаха от имунитета си на народни представители малко след като главният прокурор Сотир Цацаров им го поиска.

Oще по темата
Според прокуратурата Марешки е изнудвал собственици на аптеки, а в някои от случаите е действал и с Христов и Таскова.

Разследването срещу тримата е базирано на свидетелски показания на 7 фармацевти.

Аптекарите били принуждавани да купуват лекарства на едро от фирма на Марешки, а ако някой откаже – разполагали наказателна аптека до неговия обект, в която медикаменти се предлагали на нереалистично ниски цени.

Христов нарече обвиненията смешни и обяви, че не се притеснява от обвинението, пише bTV.

"Обвинени сме в агресивно раздаване на рекламни материали. Звучи "много страшно". Как си представяте висшият мениджъмн на такава голяма икономическа структура да се занимава с шепа собственици на аптечки", коментира депутатът от "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

2

преди 6 години

не ми е лицеприятен Марешки, но много явно искат да го съсипят. Картелите ще го смачкат , няма да му простят че им се опълчи.

14

До 17

преди 6 години

Как е натрупал милиони не знам, но е факт че като изляза от аптеката на Марешки ми остават стотинки и за кафенце. Но лешоядите няма да го оставят на мира. Бой от всички страни докато го унищожат. Пък и той да си дава сметка с кой се е хванал да се конкурира. Хайде чао...

13

Анонимен

преди 6 години

Много ми е странно като как подобни инвалиди натрупаха милиони- ами те не могат две думи да свържат за да изложат тезата си- важно е че накрая оставаме с това отвратително блудкаво чувство, че срещу нас стои изпечен, гнусен не бих го нарекла дори и бизнесмен...ей такива ще ни Управят- нЕмЪ начин.

fallback