Хасан Адемов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Участието на Патриотите в управлението е на път да породи нов взрив в обществото, смята депутатът от ДПС Хасан Адемов, който оглавява социалната комисия в НС.

Според него начинът, по който вицето на Бойко Борисов Валери Симеонов повдигна от нищото темата за отпадането на клас прослужено време, е скандален.

За отпадането на този клас настояват работодателите, при това от години. Синдикатите обаче са категорично против.

„Това е една от вечните теми между труда и капитала, но въпросът трябва да се обсъди от обществото, от парламента, в Тристранката“, настоя Хасан Адемов.

Според него обаче, каквото и да бъде решено, не бива да се допуска да се стигне до намаляване на заплатите.

„Трябва да има гаранции за това, защото ако този клас отпадне и се намалят заплатите, това ще доведе до напрежение в обществото“, предупреди той.

Според него дискусията по въпроса предстои, но ще бъде много тежка и за да се стигне до решение на този проблем, трябва да се чуят всички мнения.

„Тази дискусия е част от общата дискусия за политиката по доходите в България, но по този начин провокирано общественото мнение, да се появи от небитието, не е най- добрият начин да се обсъжда този много чувствителен въпрос“, отсече депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

весито

преди 6 години

той валери симеонов защитава работодателите, които 27 години трупат много пари, а ек-сплоатират работещите,не ги осигуряват на получените пари,така Валери Симеонов щезагуби много гласове на бъдещите избори, валери симеонов ми падна в очите и повечеза т.н. патриоти няма да гласувам, срам ме е от такъв уж патриот.

33

уйдурма-хабер

преди 6 години

Сус бе, ченгене!

32

Milena

преди 6 години

AMA TOYA SIMEONOV LI E KAKIV E NALI PREDI IZBORITE OBESHTAVASHE MNOGO HUBAVI DNI ZA NARODA? GOLYAM LIJEC IZLEZE TOYA.

fallback