Снимка: БТА, архив
fallback

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет.

По думите му на срещата са били обсъдени възможностите за създаване на механизъм, с който да се определя минималната работна заплата.

"Срещата беше работна, решения не са вземани, готов съм и за разговори със синдикатите по темата", каза още Симеонов, цитиран от БТА.

Работодателите отново са поставили темата за отпадане на класовете за стаж от работните заплати.

Васил Велев, председател на УС на АИКБ посочи, че целта не e намаление на възнагражденията на работници и служители, а включването на класовете в заплатите.

По думите му тези класове са отживели и подобен механизъм няма в страните в ЕС. Те стимулират мързел, а не трудолюбие, подчерта Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Андрешко

преди 6 години

Козият рог какъв политик е? Дай му кози да пасе. Как може в една професия един,който е работил 20 и повече години да получава заплата равна,с този който едва сега започва тази професия? Ето за това хората вместо да се връщат ще бягат от България,защото имаме глупави политици и алчни "бизнесмени"...Внасяйте евтина работна ръка от вън,но след време ще ревете,както сега ревете от ***.

115

Анонимен

преди 6 години

Вклчючване на класа за прослужено време към заплатата и после замразяване на последната за поне 10 години, българските работодатели са абсолютни мародери

114

made in BG

преди 6 години

Този крадец да ходи гол, дал си зад... на някой холдинг. Мякощо чучало е този да му вземат хотела на границата купен от далавери

fallback