Снимка: архив, Булфото
fallback

Веселин Марешки призова от парламентарната трибуна всички народни представители да се откажат от депутатския си имунитет по примера на "Воля". Той поиска отмяна на чл. 70 от Конституцията, която регламентира депутатския имунитет. Според лидера на партията няма смисъл депутатите да имат имунитет, защото той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация.

Oще по темата
"60 подписа са необходими за внасяне на тази инициатива и се надявам, че ще се намерят хора сред вас, които да подпишат този документ", призова Марешки.

По думите му депутатската защита се използва за дискредитиране и медийни скандали, а искането на имунитета е повод за обществен линч.

"Нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме. Няма нужда от този статут, който само дава власт на задкулисни кукловоди да издевателстват над някого", заяви Марешки.

"От кого да се пазим с тези имунитети? От народа, който ни е избрал ли? Имунитетът не дава свобода, а те прави зависим от задкулисието", заключи той.

Депутатският имунитет на Веселин Марешки бе искан на два пъти. Първият път бе заради разследване срещу него за побой, като се стигна до това комисия в парламента да решава за защитата му.

Втория път главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му заради натиск и изнудване на собственици на аптеки. Тогава бяха поискани и имунитетите на депутатите от "Воля" Павел Христов и Кръстина Таскова по същата причина, а те обявиха, че ще се откажат доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

дядо Пенс

преди 6 години

Друго не знам,ама тоя продава най-евтино!

4

Анонимен

преди 6 години

държавата Мафия погна неудобния... приятелчето Златев загуби повече от милиард от конкурентните цени на горивата.... и продължава да твърди ,че монопол НЯМАЛОда са ви честити цени от 2,50- 3 лева литъра скоро

3

Анонимен

преди 6 години

Изцепва се така, щото знае, че няма да стане тоя мандат. За промяна на конституцията нали трябва ВНС и то става дълга и широка...

fallback