Снимка: Булфото, архив
fallback

Спад с 84% на заловените нелегални мигранти, които са опитали да влязат у нас, отчете МВР шефът Валентин Радев.

От началото на 2017 г. на изход на държавната граница са задържани 1847 лица, а през 2016 г. броят им е бил 3797 граждани на трети страни, съобщи той.

Oще по темата

Отчита се намаление с 51,4% на изход. Преобладават гражданите на Пакистан и Ирак.

Най-натоварената граница на изход е границата със Сърбия. Там са задържани 1634 граждани на трети страни, посочи Радев, цитиран от "Фокус".

Вътрешният министър, който днес се срещна с полицейските синдикати, призна, че директно им е казал, че пари за скок на заплатите сега няма.

"Говорихме си и за дрехите, и за заплатите, и за протестите. Поисках и потвърдих желанието ни за диалогичност. Всички сме от едната страна, от другата страна са лошите. Те са пък хората, които най-добре познават системата, така че в диалог да се опитаме да постигнем това, което направихме веднага, като дрехи", посочи Радев.

"Всички сме съгласни, че заплащането и мотивацията на всички, които са на терен не достатъчно, тъй като не намираме достатъчно кандидати. Когато пък обявяваме конкурс, тези, които се явяват не са достатъчно качествени, за да покрият критериите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Джъстиса

преди 6 години

и като ги хванат какво се случва?

12

действащ полицай.

преди 6 години

Какво налагаше тези от администрацията вместо да им се преобразува статута на ДС поЗДС да бяха изпратени на терена Има много все още служителиназначени за полицаи но изпълняват чисто чиновнически задачи не си знаят районите .ЧР умишлено бавят и не обевяват конкурсите .

11

гражданин

преди 6 години

Като ги разселим по гетата тогава хептен ще намалеят .ще получат българско гражданство и безпроблемно ще напущат България

fallback