Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев отвърна остро на критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов към него.

"Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията", каза държавният глава в Букурещ, където е на официално посещение.

Преди дни Цветанов разкритикува подкрепата на Радев за един от изтребителите, които трябва да купим и отправи към него намек за корупционни практики. Според президента атаката срещу него показвала опит да се протака решението за закупуване на нов самолет.

Още по темата
"Ние постигнахме един много добър консенсус, всички знаем какъв е проблемът, всички знаем, че трябва да се инвестира във въоръжените сили. Имам уверенията, че докладът и анализите са готови, но при мен не е постъпвало нищо. Това, което започна през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан", обясни държавният глава, цитиран от bTV.

Според президента "нерви" проявяват тези, които са задали сроковете за експертен анализ кой е най-подходящият нов изтребител за ВВС. "Именно този анализ, оповестен в края на служебното правителство, показа, че "Грипен" са по-подходящи от фаворизираните до този момент стари американски Ф-16", каза той.

Радев коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че той и други депутати от ГЕРБ, а и от БСП, не били допуснати на тържествена среща по случай годишнината от освобождаването на Свищов от турско робство вчера.

"Няма как да бъдеш изгонен от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов трябва да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие", каза Радев.

Той коментира и скандала около НДК

"Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството означава доверие към страната, която води това европредседателство", каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase