Снимка: Facebook
fallback

Уволнението на служителя на военното министерство Иво Антонов, който бе замесен в "нацисткия скандал", би било незаконосъобразно. Това стана ясно от думите на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на Александър Симов от левицата по време на парламентарния контрол.

Иво Антонов бе обвинен за хитлеристки убеждения заради негова снимка с нацистки поздрав пред танк "Майбах".

Oще по темата

Заради фотоса премиерът Бойко Борисов поиска той да бъде уволнен. Красимир Каракачанов обаче защити подчинения си като добросъвестен служител с 18 г. стаж във ведомството и го остави на поста му.

Днес Красимир Каракачанов отново защити служителя си и изброи множеството му професионални успехи, сертификати и отличия, които е получил по време на службата си.

Той обясни и че е незаконно той да бъде уволнен, тъй като става дума за стар случай.

"Касае се за нещо преди 10 г., а снимката е известна от 3 г. - сроковете са изтекли. Всеки съд ще го върне, т.е. е незаконосъобразно", каза Каракачанов и настоя, че няма данни Антонов да има екстремистки възгледи.

Александър Симов обаче не остана доволен от отговора.

"Оплитате се като Бетина Жотева в сутрешен блок. При Иво Антонов има конкретно изразени позиции в социалните мрежи. Няма значение, че е награждаван. Премиерът Борисов каза, че трябва да бъде уволнен", настоя той.

"Крайно време е да спрете с тази демагогия. В живота си е възможно под формата на шега човек да изрази нещо. Нищо не казахте за Пламен Узунов /бел. ред. Съветникът на президента, който също се оказа, че има снимка, облечен като Хитлер/, а случаят е аналогичен", отвърна Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Иван

преди 6 години

Разбрахме, че у нас имаме праведни имитатори нацисти! Но нека аршина да е еднакъв за всички граждани! Възраждането на "Недосегаемите Богопомазани" ще изиграе лоша шега на дисциплинарната практика в целия административен апарат.

44

Анонимен

преди 6 години

Пишете им прякор N 1 и 2 и 3, пък ги оставете да работят. Това не са хора с нацистки убеждения, което може да се провери.

43

Анонимен

преди 6 години

Сериозни хора, кито се отнасят сериозно към работата си и имат някакъв морал, не биха се чувствали удобно на длъжност, при положение, че има подобни компрометиращи снимки за тях. Нищо чудно да има и още снимки, но по-страшното е, че самия индивид не се чувства даже гузен, да не говорим за отговорен, че сам да напусне. Ето с такива жадни за власт и позиции индивиди ще продължаваме да бъде тоалетната на Европа.

fallback