Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов даде срок на министрите си до понеделник да оправят бакиите в администрацията или... "ще има промени в кабинета, ако не се направи реформата".

"Всеки министър до понеделник, по всяка негова тема, трябва да ми е предложил извода и срока кога ще бъде свършено", посочи той.

По думите му голяма част от публичните регистри, които са готови трябва да са приведени към работа до следващата сряда.

Oще по темата

Бойко Борисов поясни, че е направил проверка на столичния КАТ и след това е станало ясно, че са нямали сайт, табели, тоалетни.

"Тогава започнахме да събираме браншови организации и институции, които имат отношение по въпроса. Бях изключително впечатлен от нотариусите, от тяхното ръководство. Те дадоха една много прагматична програма, как да сработят с КАТ. Тя вече е почти на финал и се надявам много скоро да заработи", коментира премиерът пред Нова тв.

"Един месец в кампанията слушах проблемите на хората и се замислих защо така се получава. Има места, където искат лична карта и акт за раждане. А картата се издава на основание акта за раждане", даде пример за административните безумия Борисов.

"Хората от опашките да не би да излизат в отпуск, че чиновниците да излизат", мотивира той плановете си да спре летните отпуски на администрацията.

Според него, за да отпадне хартиеното свидетелство за съдимост трябва да се променят 40 закона.

"Ще вкараме промените бързо и се надявам и парламента да го приеме бързо. 3 800 000 лв. се събират от свидетелствата за съдимост, а хората губят 26 млн. часа", пресметна премиерът.

Бойко Борисов нястоя, че за нас е важно да гарантираме външната си граница.

"Каквато и ограда да е – преодолява се. Каквото и да правиш на 200 км територия няма как да е ограничи преминаването. Нашето съоръжение е за да подпре ако дойде голям бежански поток - да помогне на армия, полиция", поясни той.

Във връзка с еднодневното посещение в Турция, след като е бил във Франция и Германия и дали Ангела Меркел му е поставила задачата да бъде мост между ЕС и Турция, премиерът заяви: "Никога не трябва да се превъзнасяме, че такива функции, който и да е лидер в света може да си ги препише. Бяхте свидетели на отношенията между ЕС и Турция, че се влошиха. Не знам да е имало такива тежки думи и заплахи. Нашите пътувания в Париж и Берлин имат съвсем друг смисъл. Предстои ни председателство. Европа е в състояние на Brexit. Виждате ежедневно там се случват лоши неща, добре че английската нация е силна", коментира той.

"Ние имаме голяма амбиция да отидем в чакалнята на Еврозоната, което е добре за банковата ни система и чуждите инвеститори. Това гарантира, че ням да изпаднем на 4 – 5 скорост", уточни Бойко Борисов.

На въпрос Ердоган поискал ли е нещо от България, Борисов коментира: "Неслучайно започнах с това, че след като мина референдумът в Турция и изборите в Европа нещата се успокояват. Турската икономика е свързана с европейската. Не виждам логика и за едните и за другите да влязат в такава война".

"С Ердоган си говорим на Таип и Бойко откакто бяхме кметове, но в разговорите имам една нишка - заедно да пазим нашата граница", обясни Борисов за разговорите си с турския президент.

"Имаме каране и разправяне по изказванията му за Европа, но тази линия я държим права. Има моменти когато малко можеш да повишиш тон. В едни приятелски отношения мога да му кажа всичко, което мисля", отговори Борисов дали се е карал с Ердоган.

"Достатъчно е че Турция вярва в мен и знае, че ГЕРБ гарантира етническата толерантност", допълни премиерът.

В понеделник ще му бъдат махнати конците от последната операция на дясното му коляно.

"От акъл е всичкото", каза още Борисов и обясни как му се е карала майка му когато като малък ритал мач.

"Обадих се на царя и му честитих, казах му че много го обичам. Тези дни като се върна ще намерим време да се видим с него", коментира той спекулациите, че се е оперирал, за да не отиде на 80-годишнината на Симеон Сакскобургготски.

"Възнамерявам да го поканя в един Съвет на старейшините за европредседателството", обясни още Борисов.

Премиерът поясни, че на опашката за рождения ден видял всички царедворци, които провалили Сакскобургготски.

"Царят ни е добър, царедворците са лоши", каза още Борисов.

Премиерът обяви, че той и вицепремиера Томислав Дончев са имали покани за "София прайд".

"Аз не бях в България, а и толкова време да отида на парада нямам. Не съм сигурен, че има какво толкова да се парадира, защото техните права в България не се ограничават. Не е нужно да се натрапва мнение", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

KAT PLOVDIV

преди 6 години

Ami Bobi kato si tragnal po KAT,ela i v Plovdiv.Izgoni gi vsichki tiya lelki.Osobeno edna mnogo neuchtiva sas 2 Kila zlatni sindjiri na vrata,V 6 sutrinta byahme s brat mi v 16sledobed izlyazohme s nomer na kolata.Spravka Germaniya max 30 minuti.

117

Анонимен

преди 6 години

проклина те народа Бойко --проклина те вече 10 г

116

Анонимен

преди 6 години

бах ти мойката мафиотска

fallback