Снимка: архив, Булфото
fallback

Успешна работа по оперативните програми, отчете ресорният вицепремиер Томислав Дончев в парламента.

Договорените средства към края на миналата седмица достигнаха 37,5% от бюджета на програмите, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове. Реално изплатените средства са над 10%, похвали се той и категорично отрече да има програми, по които няма плащания.

Въпреки това вицето призна, че има сфери, в които по-трудно вървят проектите. Една от тях е околна среда, където забавянето е заради водните реформи. Другата е ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", но пък Дончев се надява в средата на лятото и там да тръгне реално изпълнение на проектите.

"Ако погледнем програмите от структурните фондове и инвестиционния фонд, договореното е 42,6% от бюджета на програмите. Реално изплатените средства са 9.96%", обясни той и допълни.

Обявени са над 190 процедури на стойност над 12 млрд. лева, сключените договори с бенефициентите са 3 500 на стойност 8.322 млрд. лева.

Дончев също смята, че темпът на използването на европейските пари трябва да бъде бърз, ускорен и равномерен, защото са важни за българската икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

румен

преди 6 години

До asenasenov.gerbМалееее!Изби рибата с бомба. Аз предлагам още утре да му построим мавзолей с парите от санирането и веднага да го изложим в него.

11

asenasenov.gerb

преди 6 години

Плюете ама Бойко Борисов е най-добрия политик на България от 14 век насам, за преди това не знам но него цял свят го обича и уважава. Той е световна ценност и трябва да бъде запазен в мавзолей след годините които му остават. Дай Боже да са много.

10

Анонимен

преди 6 години

***.

fallback