Снимка: Булфото
fallback

БСП обвини ГЕРБ, че разпределя излишъка в бюджета пиарски и користно. В декларация на парламентарната група на социалистите Корнелия Нинова заяви, че премиерът Борисов решава еднолично и субективно и се разпределят към общините милиони левове.

Заради това от левицата искат актуализация на бюджета и ще внесат жалба в Конституционния съд за отмяна на член в Закона за публичните финанси.

"Не сме против да се финансират общините, а сме против начина, по който го правите. Вместо да внесете актуализация на бюджета в парламента да решим как се финансират общините, го прави еднолично Борисов, където кметовете са от ГЕРБ. Поощрявате удобните и наказвате неудобните. Разделяте гражданите по користен, партиен и лобистки принцип", настоя червената лидерка.

Тя обвини управляващите в сбъркана политика към местната власт и поиска актуализация на бюджета.

"Отношенията държава - общини се уреждат през Закона за публичните финанси с акт на Министерския съвет. Това противоречи на Конституцията. Затова подаваме жалба към Конституционния съд и предприемаме крайна мярка и искаме отмяна на този член, който ви дава да изопачавате бюджетната политика по партиен и користен начин", настоя Нинова.

От левицата твърдят и че се прехвърлят на местната власт задълженията без да се предвижда финансиране.

"Прехвърлихте им незаконното строителство, професионалните гимназии... Правителството си запазва правата и парите, а на общините – задълженията", заяви Нинова.

"Говорим за Европа на две скорости. А на колко скорости живее България. Вижте големите градове и малките населени места. Регионалният министър се е превърнал в министър на магистралите. Животът не е само на жълтите павета, животът е там, където няма болница, училище, работа", заключи лидерката на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Бракя коментатори не се коркайте ониса си ЕДНО-а театрото е за назе !!

26

А,

преди 6 години

От няколко седмици фабриката на известния бизнесмен и настоящ депутат от БСП Валентин Ламбев е с прехвърлени капитали на Маршалските острови.Сделката е описана и в Търговския регистър.Всичко това става буквално дни след като Ламбев влезе в Народното събрание.Всичко това на практика означава,че Валентин Ламбев няма да внася и стотинка за данъци в държавната хазна,нещо повече,той ще се ползва от привилегията на нулевия данък в прочутата офшорна зона на Маршалските острови.Нинова чакаме изявление.

25

Анонимен

преди 6 години

Тая пък , кой е знае , че по цял ден философства. Къде беше Станишев като разсипваше държавата да му даде малко "акъл". Аман от наглетаа оцапани от държавни пари.Човека поне се мъчи нещо да направи...Кирил Йорданов от БСП 15 години управлява , не можа един булевард да оправи , две крушки да завие. Вижте Варна къде е сега само след 3 години нов кмет.

fallback