Снимка: БТА, архив
fallback

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че ще подаде оставка, ако тя й бъде поискана от премиера с аргумент, че не се справя като министър.

Коментарът й бе по повод писмо на видни юристи, които поискаха да освободи поста заради нейни думи по отношение на председателя на ВКС Лозан Панов.

Oще по темата

След като Панов се обяви за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията за изваждането на прокуратурата от съдебната власт, Цачева каза, че той говори политически и го посъветва да стане депутат, ако иска да предлага подобни идеи.

Юристите, подписали писмото, обаче смятат, че дори даден проблем да има политическа окраска, това само по себе си не е достатъчно, за да бъде обезкуражен съдия да прави изявления по въпроса.

Те изтъкват, че ролята на министъра на правосъдието е да свързва изпълнителната и съдебната власт, а не да ги противопоставя, или да злепоставя представители на коя да е от тях.

В отговор Цачева заяви, че е готова да се срещне с юристите, подписали писмото, предаде БТА.

Тя изрази и готовност да се срещне с всеки, който има идеи по продължаване на работата по стратегията за съдебна реформа. В това число влизали и прокурори и съдии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

Цеца не я искахме за президент, после не я пожелаха за депутат, Тиквата е направи министър. Хайде някой, гласувал за оранжевия плод да ми обясни какъв велик кадровик е Боко.

51

Анонимен

преди 6 години

като не слуша детето ми намерих мо колая с думите ако не слушаш ще доиде оная страшната лелка с големите зъби и ще те изяде

50

анонимен

преди 6 години

цачева няма достоинство и не знае значението на думата оставка тя ако имашедостоинство щеше да си подаде оставката още вечерта на балотажа за през избории да се вьрне в плевен

fallback