Снимка: Reuters, архив
fallback

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предлага радикална реформа в бюджета на съюза, според който субсидиите за фермерите в страните членки ще бъдат намалени наполовина. Новите приоритети за финансиране вече са сигурност и миграция.

Българските фермери са получили най-малко пари от ЕС и ще бъдат сред най-губещите от промяната.

Това обявиха от "Воля" и призоваха властта да създаде специален екип, който да лобира активно на всички нива за по-високи субсидии за българските земеделци и животновъди.

Таяни предлага и промяна в бюджетния цикъл от 7 на 5 години.  

"Определени са и приоритети за финансиране от бюджета на ЕС - сигурност, миграция, младежка безработица и климатични промени", каза зам.-шефката на външната комисия в парламента Полина Цанкова от "Воля". 

Тя прогнозира, че бюджетната реформа, поискана от Таяни, ще предизвика разгорещени дебати, най-вече сред държавите с най-голям аграрен сектор. 

Цанкова обаче прогнозира огромни загуби и за българските фермери. Затова "Воля" поиска да се създаде екип за активно лобиране на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

ЛЮБОВТА КЪМ ЕВРОСЪЮЗА МИНАВА ПРЕД СУБСИДИИТЕ. НЯМА СУБСИДИИ - НЯМА ЛЮБОВ.

13

Анонимен

преди 6 години

До 8 - Хубавият български език се пише на кирилица.

12

пънчо

преди 6 години

Евро съяза ликвидира българската икономиканапарви българина роб за западняцитесега и селско стопанство няма да имажените *** мъжете бели робитова очаква българският народ ако остане в ЕС

fallback