Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Линеен километър от оградата по българо-турската граница при кабинета "Орешарски" е струвал 250 хил. лв., а при "Борисов 2" четири пъти повече - 1 млн. лв. Заради това изявление на бившия военен министър Ангел Найденов сезирам прокуратурата и подадох сигнал тя да провери от къде идва тази разлика в цената, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият народен представител Велизар Енчев.

"Ангел Найденов изцяло потвърди написаното от мен. На 20 април 2016 г. по предложение на Валери Симеонов и Цветан Цветанов бяха внесени промени в Закона за обществените поръчки. Тези промени елиминираха обществената поръчка за изграждане на въпросната ограда и дадоха възможност на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас еднолично да решат коя фирма да се заеме със строежа ѝ", уточни Велизар Енчев.

В сигнала за проверката за корупционни практики при строителството на оградата по българо-турската граница гостът в студиото обясни, че се позовава на изказванията на още двама народни представители.

През октомври 2016 г. от парламентарната трибуна Корнелия Нинова заявила, че фирми, свързани с Патриотите, имат връзка със строежа.

"На прокуратурата прилагам и диск с това нейно изказване, а нея призовавам публично да обяви кои са тези фирми", коментира още Енчев.

Третото изказване, на което е основан сигналът, Велизар Енчев обяви, че е на депутата Димитър Байрактаров, който в телевизионни студиа заявил, че в видял документи за строежа на оградата, които уличават фирми на Патриотите в участието им.

От ГЕРБ заявиха, че сигналите на Елена Йончева са неоснователни, а Обединените патриоти бяха категорични, че ако сигналът на Велизар Енчев се окаже неоснователен, те ще го съдят.

"Интерпретацията от страна на Валери Симеонов и Цветан Цветанов е безумна. Не съм се виждал нито с Елена Йончева, нито съм координирал действията си с БСП", заяви бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Тя понеже много хубава, затова онзи микробус беше претъпкан с бежанци.10 загинаха за да разберем че се минава през оградата като врата

9

бг простаци

преди 6 години

ДОКАТО *** спи така ше е ! ше го крадат .........

8

бг смешки

преди 6 години

ПРИ ДАДЕНИ 160 МЛН ЛВ за оградата ....свитите пари са поне 50 % ! ако не и 75-80 % .... значи равете си сметка колко пари са гепили ГАНИО БУРГАСКИ И БИДОНА ....... *** ДЪРЖАВА .....

fallback