Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва с оградата по границата ни с Турция? Бившият министър на отбраната Ангел Найденов заяви преди няколко месеца, че днес тя е 4 пъти по-скъпа.

"От отговор на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов разбрах, че в периода на месец май са били построени 133 км, като предстоят още 70 км. Към онзи момент са били платени 169 млн. лева. Тоест, един линеен километър струва малко повече от 1 млн. лева", обясни Найденов Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Политикът заема поста министър на отбраната по времето на кабинета "Орешарски", когато започва изграждането на оградата по границата на страната през 2014 г.

Найденов изброи най-неясните за него аспекти от ситуацията около защитното ни съоръжение.

"Първо е дължината на това съоръжение. Второ, сроковете, в които трябва да бъде завършено. Най-неясен е типът на оградата, а накрая и цената й", посочи той.

Ангел Найденов предполага, че дори и министрите нямат отговор на съмненията какво точно и как е изпълнено по оградата. Той уточни, че след промените, направени по време на 43-тото Народно събрание, отговорността за защитното съоръжение се възлага на областните управители.

"Те са тези, които без обществена поръчка директно възлагат изпълнението на проекта на територията на съответната област", заключи Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase