Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Каква работа свършиха депутатите за 1 месец, откакто са в парламента? Според Огнян Герджиков не е необходимо те постоянно да "бълват закони".

"Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, тъй като законодателството има нужда от стабилност. Ние сме изключително нестабилни, непредвидими в законодателната си част, което е страшен бич", заяви бившият служебен премиер пред Bulgaria ON AIR.

Герджиков смята още, че липсата на стабилна законодателна основа е причината да нямаме инвеститори в страната.

Политикът сподели виждането си, че, според него, съставът на парламента "буди не добри истини".

"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти, а Народното събрание е на първо място законодателен орган. Юристите са 21, а трябва да бъдат поне три пъти повече", категоричен бе Герджиков.

Освен това, бившият служебен премиер смята, че липсва равновесие и между половете в парламента.

"Жените са много по-малко от мъжете, а по-голямото присъствие на дами в пленарната зала е необходимо за спокойствието в парламента", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Държавата е крайно агресивна към хората дори казват,че България в момента е най-лошото място за живот в света благодарение на пожарникаря и Цоко пеленгатора дори в Ирак живеят по добре,а ние им опростихме 2 милиарда!хаха

20

_

преди 6 години

Проблемът не е, че няма достатъчно юристи вътре. Най-големите тъпотии в законите ни са творение на юристи без грам логическа мисъл. Проблемът е, че няма достатъчно честни и мислещи хора там...

19

extremist

преди 6 години

ЗАКОНИТЕ ТУКАШНИ ЗА МЕН НЕ ВАЖАТ ! ЩЕ СИ СМЕНЯ МНЕНИЕТО И ДЕЙСТВИЯТА ТОГАВА КОГАТО ВИДЯ РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ В ЗАЩИТА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА (ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН - ГРЪБНАК НА ДЪРЖАТА)

fallback