Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Въпреки че в петък получи SMS-си със смъртни зпалахи, а авторът им беше пуснат от ареста, след като беше задържан, соцлидерката Корнелия Нинова не иска да й бъда назначена охрана от НСО.

Oще по темата

"Не се чувствам застрашена и няма да имам охрана. Не може данъците на хората на отиват за моята охрана", отсече тя пред пред "24 часа".

"Ако почувствам заплахи, ще си наема частна охрана", категорична бе Нинова.

Попитана дали се чувства застрашена, след като човекът, отправял заплахите, я е следвал и на живо и гледал от първия ред на митинг, Нинова обясни, че няма такива наблюдения, а това е информация на службите.

По случая бе задържан и пуснат Кемил Рамадан от Пазарджишко. Освен Нинова, той е заплашвал и президента Румен Радев.

МВР шефът Валентин Радев обясни, че по случая няма данни за подготвяно престъпление, поради което прокуратурата не е уведомявана.

Рамадан е подписал предупредителен протокол, след като е бил арестуван и след това е пуснат от ареста.

Той е арестуван след операция на ДАНС и МВР на паркинга пред Халите, на метри от джамията в центъра на София в петък на обяд.

Признал си, че многократно звънял на Нинова и понеже тя не му отговаряла, решил да я накаже. Следвал я навсякъде в последния месец. Бил зад нея по време на посещението ѝ в Ловеч, във Враца бил срещу нея и я гледал директно.

Службите установили, че той изобщо не е с нарушена психика. Кемил Ахмед Рамадан, който е син на имама на Костандово, е учил в Саудитска Арабия и е член на забранената фондация ИГАСА. На 42 г. е и изповядва радикален ислям. Бил е кандидат за президент от партия Балканска демократична лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 6 години

кемил - враг на народа !

77

Твоят мой живот

преди 6 години

Кой е Кемил? И защо я дебне, обича ли я? А тя харесва ли го? Моля ви, пишете, не издържам до следващия епизод!!!

76

WTF?

преди 6 години

Коя е тази Нинива??? Гледа лошо, ама тръпки ме побиват не от погледа, а от фейса!

fallback