Снимка: архив "Булфото"
fallback

Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Захариева изразява съжаление за жертвите и надежда, че извършителите ще бъдат открити и наказани.

Няма кауза, която може да оправдае подобни варварски действия, пише българският външен министър до британския си колега.

Oще по темата
"Моля, приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите на бомбения атентат в Манчестър, погубил толкова млади хора. България е потресена от този ужасяващ и нечовешки акт на жестокост", се казва в телеграмата на министърката.

Експлозията в Манчестър избухна снощи на концерт на Ариана Гранде. При взрива са убити най-малко 22 души, а около 60 са ранени. Повечето от пострадалите са младежи.

"Терористичното нападение в Манчестър е поредното доказателство за необходимостта от непоколебимост и солидарност в общите ни усилия за изкореняване на тероризма", пише още Захариева до Джонсън.

В писмото си тя припомня, че са необходими решителни действия в защита на демократичните ни ценности и България ще продължи активно да участва в борбата на международната общност за съхраняването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

протокол

преди 6 години

Бате Бойко, защо? Тя не знае що е то разлика между съболезнователно от такова естество писано като адвокат, като министър на околни среди или като външен министър. И щом професор Близнашки казва, че често е изключително агресивна, до некадърна, в близките години колкото и да я налагат, подобрение едва ли ще има. Четете писмото на президента, генеал Радев: КЛАСА. Шансовете тя да го разбере на това ниво: нулеви. Бот да ти помага г-жо Захариева. И ти си българка, учи се и - не предавай България.

22

ДОЛУ

преди 6 години

Долу Долу Третополовия вреден съюз.....Референдум и пропадналата България да напусне потъващия се третополов исъюз и да си намери с достойнство и чест мястото си в нов съюз с СУЛТАНА и БРАТСКА РУСИЯ......дано по бързо се разпадне третопловия съюз

21

НЕ НЕ

преди 6 години

Като Български гражданин не съм потресен от случилото се в Манчестър....сащ,Англия,Франция са злото в света...колко хора и дечица убиха и продължават да убиват....България също подкрепя световния тероризъм като изнася всеки месец с кораби и самолети оръжия за терористите.......всички войни и беди идват от католиците и християните които убиват и заграбват богатствата на арабите и мюсюлманските държави........

fallback