Снимка: БСП

Здравеопазването да стане приоритетно елемент от националната сигурност на България. Това поиска лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя ще настоява за това и по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Следвщия вторник Радев събира министри и депутати, за да обсъдят заплахите и рисковете пред националната сигурност на страната.

Още по темата
"Ще предложа на лидерите на другите партии да постигнем надпартийно и национално съгласие. Трябва трайно да решим проблема, така че всеки българин да има достъп до здравеопазване, да има последователна държавна политика за областните и общинските болници, където се лекуват бедните хора и тези, които нямат възможност да доплащат в скъпите  частни клиники“, каза Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Днес лидерката на социалистите посети болницата в Ловеч, а БСП направи дарение за лечебното заведение.

Левицата поиска министрите на финансите и на здравеопазването да предложат план за спасяване на болницата и други областни болници, които са пред фалит.

"Ако не се вземат мерки до 2-3 месеца, ловешката болница ще фалира“, предупредиха  лекари Нинова, която бе там по тяхна покана. 

Те споделиха, че не са получавали заплати от февруари , масово напускат техни колеги, а сметките са запорирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase