Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Когато една партия се включи във властта, винаги ѝ се вдига рейтингът. Няма нищо бунтарско или скандално в снимките от преди 5 години с нацистки поздрави. Ние тези хора си ги познаваме. Не бива да се правим на изненадани от проявите им. Това е цената на включването на Патриотите  във властта.

Още по темата
Това посочи един от създателите на партията "Нова република" Радан Кънев пред Bulgaria ON AIR.

"Има основание за искането на оставката на Валери Симеонов. За мен не може да има хумор с теми като Аушвиц или Бухенвалд. Реакцията на премиера и вицепремиера е учудващото. Европа толкова от близо следи процесите у нас, че Борисов няма право на грешка", посочи политикът.

И добави, че в случая няма конспиративна теория за възникването на тези конфликти.

"Скандалите на Симеонов са резултат от определени нива на емоционална реакция. Той просто не си е на мястото. Въпреки че е един от малкото независими политици останали у нас", отбеляза Радан Кънев.

Според Кънев има един огромен проблем в сегашния парламент.

"Липсва едната от двете големи съществени политически линии на развитие в Европа - еврофедералистката, която е за запазване на либералната демокрация и пазарната икономика и национално шовинистката", заяви Кънев.

Друга тема на разговора бяха трусовете в съдебната система и по-специално "ЦУМгейт".

"Има текст в закона, който казва, че българските магистрати трябва да декларират членството си в масонски ложи и други не регламентирани групи. Това трябва да се разследва, кой тамплиер, кой рицар, кой масон. Ние имаме системен, структурен проблем, а не конфликт с двама магистрати", обясни още политикът от "Нова република".

Коментари Напиши коментар

15

Иван

преди 4 години

Бай Радене! Тези т.н. Патриоти ти ги вкара във властта ! Върнете се към притчата за хан Кубрат и снопа пръчки и работете за Обединение. То и друго не ни остана, след като нанесе такива трусове в ДСБ и погрешни, направо Глупави решения!

14

Джъстиса

преди 4 години

Този водеше тиражите на тотото нали?

13

ф

преди 4 години

Фашизма е римски .Фашите са снопове пръчки държани пред легиона от отговорник за тях .Плюейки фашизма значи да плюеш европейската цивилизация основана от римляните . Другото е ислямизъм .