Снимка: Булфото, архив
fallback

Масови проверки на блокове, които имат проблеми след санирането по държавната програма, разпореди строителният министър Николай Нанков.

Oще по темата

Отговорна за проверките ще е ресорната му заместничка Малина Крумова. Тя ще направи проверки на място на получени сигнали, съобщиха от министерството.

Първата проверка ще е утре в Мездра в жилищния блок, чийто покрив се наводни при първия проливен дъжд, докато текат дейностите по санирането му.

Според Гена Кадийска – собственичката на фирмата изпълнител, покривът не може да бъде ремонтиран, докато няма подпис от строителния надзор.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до сдружението до общините за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците.

В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

дари

преди 6 години

Пък как никой не се сеща, че идеята на безплатното санирането не е да пази, а да руши. Ще кородират връзките на панелки и айде ресурса изтече за събаряне са!

29

men

преди 6 години

добре че го избрахме пак че и да ремонтира сега че онея малаци от бесипету нямаше да си мръднат пръста. да живэ *** ага потрисоф и безплатните му санировки и магестралки. да живэ сфинету известен още като асфалт паша и негоавата изгора сфинетка.

28

Анонимен

преди 6 години

Всичките велики строежи и ремонти на четирибуквието са такива. Магистрали хлътват месеци след като са построени, паркове като НДК например се ремонтират за 10-и път след генерален ремонт за десетки милиони... Как строеното по така омразния комунизъм едвам е мръднало за толкова много години? Много просто - тогава не е имало еврофондове и хитри мутри, които да ги източват с мними строежи.

fallback