Снимка: Булфото, архив
fallback

Около 150 000 ТЕЛК решения не отговарят на изискванията, обясни зам. социалната министърка Султанка Петрова.

Oще по темата

Според нея от списъка за признаване на степен на инвалидност ще отпаднат някои от болестите. Петрова посочи като пример камъни в бъбреците.

"Хората, които реално могат да работят, въпреки заболяването си, няма да се пенсионират", увери тя.

Султанка Петрова обяви, че демографската политика е един от акцентите на правителството.

"Трябва да вървим в няколко посоки. Ниската раждаемост - тук трябва да имаме добра политика, за да мотивираме младите да имат работа, да остават в България и да раждат деца. Трябва да разработваме регионална демографска политика, която да е полезна за хората, те да са мотивирани да създават деца", категорична бе тя пред bTV.

По другата актуална тема – насилието сред учениците, Петрова отсече, че агресията се е натрупала в годините и вече ескалира. Според нея обаче това не е проблем на училището, а на цялото общество.

"Ако искаме да решим този проблем, трябва да намалим агресията в обществото. Тези проблеми трябва да се решават комплексно, съвместно чрез специалисти, психолози и родители", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

Хората(инвалиди), които реално могат да работя,т бизнеса не ги взема на работа. Частника не иска инвалиди във фирмата си. Обричате на гладна смърт хората.Инвалидните пенсии може да отрежете, ако създадете работа за инвалидите. Но не го правите и няма да го направите.Ще отрежете пенсиите на болните, за да давате помощи на 13-14 годишни майки.

32

анонимен

преди 6 години

почти всички инвалиди са на минимална заплата а лекарствата са около 150лв.тези са луди

31

Анонимен

преди 6 години

Субсидиите на партиите кога ще ги намалят на 1 лев? Нали "народът се произнесе"? 2,5 милиона гласуваха. Бързо да приемат народната воля, после да се чудят как да вземат властта еднолично чрез мажоритарен вот. ГЕРБ и ДПС ще си имат парламент.

fallback