Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Скандалът с нацисткия поздрав не внася притеснения за стабилността на кабинета "Борисов 3", според политолога Първан Симеонов.

По думите му това е грешка на зам.-министър Павел Тенев, но се сбъдват прогнозите на "Галъп", че премиерът Бойко Борисов трудно ще носи чужда вина и че ще слага Патриотите "като бушони и те ще отнасят нещата".

Oще по темата

Политологът каза в ефира на Bulgaria On Air, че вицепремиерът Валери Симеонов, който опита да защити Тенев, е в кабинета, за да не стане вътрешна опозиция като Радан Кънев.

По думите му лидерът на НФСБ "едва ли скоро ще изгърми" от правителството, освен ако не изтърве политическите си нерви.

"Това е политиката – за всяка една дребна грешка може да изгърмиш. Лошото е, че за далеч по-фрапиращи грешки политици си седят твърдо на местата", коментира още Първан Сименов.

По думите му най-важното за премиера Борисов е да не носи чужда вина.

"Кабинетът все пак внася някакво спокойствие и е в началото на мандата си. Няма да си отиде толкова лесно и бързо и няма право да пада", каза Симеонов. По думите му виждаме и това, че който излезе и поиска нещо – го получава, а пример за това са Зелените и Законът за защита на земеделските земи, във връзка със застрояването по морето.

"Борисов не е забравил мечтата си да стане президент. За да стане президент, трябва да удържа рейтинга, а за да го удържа, трябва да дава на всекиго по нещо", коментира анализаторът.

Според него БСП няма конкурент в момента в опозиционността си, защото "сините хора" са тежко разбити.

Другият опозиционен глас – Слави Трифонов, вече е опитомен и от ГЕРБ отиграват неговата топка, смята Първан Симеонов. Той допълни, че с мажоритарния вот, приет под някаква форма, ГЕРБ ще удължат живота си като партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

БАБА КУНА

преди 6 години

БОРИСОВ МОЖЕ ДА ИСКА ДА БЪДЕ И ПАПА, НО МАНТАЛИТЕТА МУ Е НА СЕЛСКИ ПЪДАР!

13

Байфидан

преди 6 години

Стига с тези смешни коментари, бе .

12

Анонимен

преди 6 години

Първанееееее, да те цунка кой къде те 'фане. СкъсА се да цункаш ***, Ей!! Явно ти плащат добре, на кого ли не смука шлифера. А на Батко най-дълго и най-смирено. Защото Батко плаща с пари крадени от народа. Ето защо е щедър.

fallback