Скандалът с подалия оставка зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев отново отвори темата за евентуално пропукване в новата коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти. Около казуса в частност се заговори за лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов, тъй като Тенев беше избран от квотата на патриотите.

Темата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR коментираха бившият народен представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, адвокатът Николай Хаджигенов и председателят на Християндемократическата партия на България Ирина Абаджиева-Репуц.

Още по темата

"Оставката на този вицепремиер той трябваше отдавна да си я подаде по няколко основни причини. Едната от тях е порочната практика на създаване на правителство на тъмно. До последния момент никой не знаеше какъв ще бъде съставът на това правителство, все пак това са публични държавни длъжности", посочи Байрактаров.

Развоят на събитията от изборите досега пък показва, че мандатът на управляващата коалиция, или поне началото му, няма да е безоблачен, смята Ирина Абаджиева-Репуц.

"Това, което се вижда, показва, че отново ще станем свидетели на това каква е цената на компромисите и какво значи едно правителство, което е създадено от партньорството на противоречиви като платформа политически субекти. Моето очакване е, че това, което ще се случи с коалицията на Патриотичния фронт, ще сполети съдбата на Реформаторския блок", коментира тя.

А според юриста Николай Хаджигенов, каквото и да се случи, единствената алтернатива на политическото статукво у нас са гражданите.

"Изборите в момента не са решение, защото мултиплицираме едно и също нещо трийсет години. Може би трябва да направим някаква промяна на избирателната система", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase