Снимка: архив, БулФото
fallback
Държавата засега няма да купува акции на двете електродружества на ЧЕЗ, които работят на територията на Западна България, обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 
 
"Това, че чешката държава е решила да продаде своя дял от ЧЕЗ в България, е решение изключително и само на собственика. Процедурата, която се провежда, е по реда на чешкото законодателство и ние на този етап не бихме могли по никакъв начин да въздействаме", заяви тя, цитирана от БНР.
 
По думите й, когато се говори за това държавата да откупи ЧЕЗ, трябва да е ясно, че това представлява един много сериозен ресурс - не само за закупуване, но и много сериозен ресурс за инвестиции и за поддръжка на мрежата.
 
През януари чешката компания обяви, че тества пазарния интерес към бизнеса си в България, в това число и електроразпределителното дружество, което осигурява ток на над 2 млн. домакинства в страната. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Като гледам снимката и композиционния елемент в средата, се питам как я мислят аджеба?Нито животът е 1000 години, нито заплатата ни 1000 лева.Като толкова ни пестят от екстрите , КЪДЕ ли ще го отнесат?

21

ама така е

преди 6 години

Що не вземат да прочетат след "Винету" и Библията? Може пък да се сетят, че не сме племе. И че за всичко си има възмездие....

20

Анонимен

преди 6 години

но пък нямаше проблем да го продаде

fallback