Цветанов и съпругата му кумуват на зам.-министър Ваня Колева. Снимка: ГЕРБ
fallback

Новият заместник-министър на спорта Ваня Колева, е в роднинска връзка със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов – той е неин кум.

Помогнало ли е това за назначението й? Този въпрос беше повдигнат веднага, след като стана ясно, че тя влиза в ръководството на ведомството.

Oще по темата
Ваня Колева за трети мандат е в Министерството на спорта. Първо като част от екипа на Свилен Нейков, след това като парламентарен секретар. А сега беше назначена за зам.-министър. Миналата година неин кум става Цветан Цветанов.

"Това не е стандартното кумство, те имаха над 30 години съвместен брак, нямаха църковен и понеже я познавам от първия мандат, когато беше началник на кабинета на Нейков и я познавам от втория мандат като парламентарен секретар на Кралев, искаше да й посреднича да се венчае в Търново и в разговора се пошегувахме да й стана кум", разказа пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ, който е от старопрестолния град.

Цветанов и съпругата му често са канени за кумове и кръстници: "Кумове сме на още 4 семейства, но по-известните сме с Кристалина на Тихомир и Антония, който е един достоен български пожарникар".

Бившият силов министър е кум и на депутата Станислав Иванов.

"Ако има други желаещи... аз съм убеден, че трябва да се поощрява сключването на граждански брак, това е част от семейните ценности и ако може да се пребори демографската криза като се раждат повече дечица, още по-добре", смята Цветанов, който дава личен пример с трите си дъщери.

И в българските традиции, и в средите на Европейската народна партия е популярна практика да се кумува.

Министър-председателят Бойко Борисов например е кум на PR-ката си и на ковчежника на ГЕРБ.

Кумът на българската кандидатка за еврокомисар Мария Габриел също не е безизвестен – лидерът на групата на ЕНП Джоузеф Дол. Съпругът й пък е член на кабинета на председателя на Европарламента Антонио Таяни.

Както казва Цветан Цветанов: "Като се кани един човек за кум, не се отказва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Ако

преди 6 години

не ме лъже паметта,вече осъдената и бивша съдийка Владимира Янева не беше ли и тя,някаква приятелка-анонимна или интимна на Другаря Цветанов???Или вече има информационно затъмнение по-въпроса???Ако греша,моля за извинение,но вече съм дядо,и бабата-не,ама паметта ми изневерява?!?!?!Приятна вечер!

57

Стана тя

преди 6 години

Ей Божке, а едно време обвинявахме комунистите в семейственост и шуробаджанащина... Пък тя каква стана. Нови, по-безпардонни комунисти с шуробаджанащина ни управляват и играят хоро върху главите ни.

56

bluesky1

преди 6 години

Тази нямам представа какви качества притежава, за да е зам министър, най-вероятно никакви, поредната калинка, но за животинско омачкване на чаршафите ми се струва ОК!

fallback