Снимка: БТА

"Получих предложението да стана министър на правосъдието от премиера Борисов, имаше време за размисъл, но приех. Това е поредната отговорност, с която се нагърбвам", обяви новият правосъден министър и бивш председател на НС Цецка Цачева в предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата
Тя посочи, нейната най-силна експертиза е именно в сферата на правото и като адвокат винаги е търсила баланс и диалог. По думите й тя ще бъде министър, който ще изпълнява правомощията си в рамките на Конституцията.

"Ще търся продължаване на реформата в съдебната система. Приключихме конституционната част от реформата, направихме промени в закона за съдебната власт, но и предстои още много. Ще има приемственост с кабинетите преди мен. Работили сме и с Христо Иванов като министър. Познаваме се, може би аз съм повече прагматик от него", посочи Цачева.

По думите й съдебната реформа се прави само в интерес на българските граждани.

Цачева обяви, че в първия си работен ден като правосъден министър се е срещнала със Сотир Цацаров и Лозан Панов в кабинета си. По думите й срещата е била неформална и им е казала, че трябва да "продължим и да намерим най-вярното решение и да загърбим личностни или принципни противоречия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase