Общ преглед


Първият законопроект, който ще бъде внесен в началото на следващата седмица в 44-то НС, е законопроектът за мажоритарната система, заяви пред журналисти в Златоград Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Според него по този начин ГЕРБ ще изпълни поетия ангажимент още в края на 43-ия парламент, както и обещанията по време на предизборната кампания. "Не знам дали ще намери съответната парламентарна подкрепа, но ние сме длъжни да опитаме", допълни Цветанов. По думите му проектът предвижда въвеждане на изцяло мажоритарна система.

Като втори законопроект се предвижда законът за концесиите, който според Цветан Цветанов е изключително важен.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе е гост на традиционния Празник на златоградското чеверме. Фестът, който ще се проведе днес и утре, е част от тържествата, посветени на 240-тата годишнина от рождението на местния закрилник Делю Хайдутин.

Цветанов изрази радостта си, че е в Златоград именно на 6-ти май-празникът на българската армия, заобиколен от хиляди хора в български носии. Самият той бе облечен в родопска носия, ушита му в Златоград, информираха от пресцентъра на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че Гергьовден е единственият общ празник за всички балкански народни, без значение каква е религията им. “Всички български граждани, които обичат родината си, трябва да бъдем единни. Много е важно в тези трудни времена страните в Европейския съюз да намерят пресечни точки за отстояване на национални каузи. Трябва да се говори повече за духовност, отколкото за политика”, посочи Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар