Снимка: БТА
fallback

Един шамар се изкарва побой, а обидата на майка не значи нищо. Това констатира лидерът на "Воля" Веселин Марешки, коментирайки решението на парламента да създаде комисия за имунитета му.

Oще по темата

По-рано днес Народното събрание формира 10-членна комисия, която да реши дали има основание да му вземе имунитета, за да продължи делото за побой срещу него.

Искането за свалянето на депутатската защита е на главния прокурор Сотир Цацаров.

Марешки отказа сам да сдаде имунитета си, затова, както повелява правилникът на парламента, бе формирана комисията. 

Лидерът на "Воля" обясни, че е избрал този вариант, за да даде публичност на обвиненията срещу него, които той смята за скалъпени. Марешки обаче смята, че срокът, в който ще действа комисията - 7 дни, не е достатъчен, за да излезе цялата истина. Затова той обяви, че ще се откаже от имунитета си след първото заседание на новия орган. 

"За 7 дни не знам какво може да се установи, но със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после от някъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това нещо и на база на такъв разговор ми е повдигнато абсолютно скалъпено обвинение", каза лидерът на "Воля". 

"Това че има спечелено от мен с окончателно решение дело, че арестът ми е незаконен, това никой не го знае. Това, че съм единственият арестуван за един шамар също никой не го знае. Това, че продължавате да говорите за побой, означава неинформираност", каза още Марешки. 

Той беше категоричен, че по темата излизат спекулации. 

"Не съм участвал в изборите, за да имам имунитет. Няма да позволя да ме сготвят на тъмно. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някой, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме "за" свалянето на имунитета ми", каза още лидерът на "Воля". 

Той обясни, че Слава Богу, бил заможен човек и имал възможност да си плати на адвокати да го защитават. „Тези неща, когато се случат на хора, които нямат възможност да бъдат защитени, отиват по затворите, крадат им имуществото, изнасилват ги, мародерстват ги“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

saki

преди 6 години

Тоя се кефи във Варна, да замеря другите шофьори на пътя с бутилки минерална вода, ако не му направят път. Кофти човек е.

45

Бай Муй!

преди 6 години

Марешки,то и от един път не се ставало обратен! Кво ша кажеш за един път само или само главата,?

44

Анонимен

преди 6 години

Тая мутра не беше ли бодигард на Георги Илиев?

fallback