Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Взех правилното решение да съм извън БСП и мисля, че съм много по-полезна на гражданите всеки ден", заяви омбудсманът на България Мая Манолова.

"Срещата с Георги Гергов не беше тайна, а по покана на ръководството на БСП", обясни в Бургас Манолова във връзка със срещата в ЦУМ между нея, Георги Гергов и Слави Трифонов.

По думите на Манолова срещата е била не с цел да се обсъждат президентските избори, а във връзка с номинацията й от структурите на БСП за кандидат-президент, предаде "Фокус".

"Имах най-много номинации и ръководството на БСП ми обясни, че провежда срещи с всички номинирани. От разговорите разбрах, че ръководството има друг кандидат, който е личен избор на председателя. След това този избор се оказа успешен и заради това аз излязох няколко дни след това с писмо по повод тази среща. Писмото може да се види в публичното пространство. То е адресирано до медиите. Срещата беше публична и по предложение на председателя на БПС", заяви още Манолова.

По думите й на разговора са присъствали и други членове на ръководството на БСП.

На въпрос как ще коментира замесването на името й в този скандал сега Манолова отговори, че няма представа и че въпросът е към ръководството на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase