Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписаха коалиционното споразумение за съставяне на правителство. Още в 9:30 часа двете формации се срещнаха в парламента, за да подпишат оконачателно споразумението, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

На срещата присъства лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов, както и тримата лидери на Обединените патриоти.

Ще бъде уточнена структурата на Министерския съвет, а според наши източници ще има четирима вицепремиери, като най-вероятно един от тях ще бъде Красимир Каракачанов или Валери Симеонов.

Конкретните имена на министрите и техните ресори обаче няма да станат ясни и днес. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че това ще стане на 3 май.

Напрегната е обстановката в залата на парламента, след като се разрази горещ спор между ГЕРБ и БСП. Корнелия Нинова припомни на Цветан Цветанов факти от времето, в което беше вътрешен министър, а той я обвини за Пловдивския панаир. От БСП призоваха да бъде избран нов председател на парламента, след като Димитър Главчев също изпусна нервите си.

На днешното заседание депутатите трябва да решат и дали да замразят заплатите си, но най-вероятно това няма да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase