Снимка: архив, Булфото

Бъдещият премиер Бойко Борисов вчера нареди на общинарите от ГЕРБ в Пловдив да отменят решението си за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международния панаир, за да се сложи край на спекулациите, че партията му имала нещо общо с бизнесмени.

И докато общинските съветници ще решат днес съдбата на панаира, страстите в парламента се разгоряха.

Пръв започна шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, който обвини червената шефка Корнелия Нинова, че е движила сделката за панаира в края на 2006 г. като зам.-министър на икономиката в кабинета на Сергей Станишев.

"Не ощетихте ли българските граждани с милиони, подарихте го на един ваш съпартиец! Трябва да излезете и да кажете как и защо взехте политическото решение, а това, което направи Станишев е да ви уволни, не знам какви са мотивите му, но знам, че беше по начин, по който понесохте политическа отговорност", скочи Цветанов.

Нинова не му остана длъжна и му припомни, че ГЕРБ са били на власт в последните години.

"Защо не проверихте приватизацията досега, знаете къде е прокуратурата, знаете къде е съдът, който е нарушил законите да си носи отговорност, а не както преди пет години да издавате присъди от тук", отговори му тя.

Соцлидерката пък обвини Цветанов, че именно заради неговите обвинения държавата е осъдена седем пъти в Страсбург и данъкоплатците са платили доста заради неговото поведение като МВР шеф.

"Заради предварителни присъди, произнесени от него за хора, срещу които разследването продължава и не е приключило, сме осъдени в Страсбург. Не издавайте отново присъди на тази трибуна, има ред, закони и Конституция в държавата", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase