Снимка: ГЕРБ
fallback

ГЕРБ е на път да отмени сделката за Пловдивския панаир, с която държавата трябваше да се раздели с акции от него.

Ръководството на управляващата партия поиска от Иван Тотев, кметът на Пловдив от ГЕРБ, и на общинарите от ГЕРБ, на утрешната сесия на Общинския съвет  да отменят решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.

Oще по темата

Това съобщиха от ГЕРБ след заседание на Изпълнителната комисия на партията днес. Лидерът Бойко Борисов е поискал отмяната заради "опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", коментира Бойко Борисов в профила си във Facebook.

ГЕРБ припомниха, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, а сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова.

"Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов", допълниха от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Очакваме включване

преди 7 години

Цветанов като се премести от терасата на 3-я апартамент на балкона на 5-я ще се изкаже против корупцията и в името на добрите управленски практики

84

ЦК на Либерастите

преди 7 години

До Честен Новия е ред е да се взима от бедните и болните защото олигархията има нужда от нови яхти,златни тоалетни и други на вид безобидни капиталистически глезотии!

83

Анонимен

преди 7 години

Gorgov boiko zazarov zvetanov sa drujki ninova boiko sa ok dalavetite simionov hotel fa tv skat milioner4eto podloga na gerb fakt btv da predava vs ot nc kakto bnt dikov e velik kolesi4 saschto

fallback