Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Петъчният парламентарен контрол вече няма да се излъчва по Канал 1 на БНТ. Традиционното препитване на министрите от трибуната на парламента в петък по обед се мести по БНТ 2.

Това решиха депутатите от временната комисия по промяна на правилника на Народното събрание. Парламентарният контрол падна от Канал 1 с гласовете на 11 народни представители. 6-има бяха против.

Предложението за това бе направено от патриотите. От БСП обаче се възпротивиха и обвиниха управляващите в цензура.

Oще по темата
Според патриотите обаче било точно напротив. Това е разширяване публичността, защото този канал е качен на мултиплекс, обясни Християн Митев от ОП, цитиран от "24 часа".

Депутатите оставиха възможността заседания на парламента да се излъчват пряко по Канал 1, когато има решение за това.

С други промени в парламентарния правилник комисията реши, че главният прокурор вече ще бъде изслушван от правната комисия на Народното събрание на всеки 3 месеца. Изменението бе прието единодушно с гласовете на 19 депутати.

Идеята за изслушването било н асамия Сотир Цацаров. Той изпратил писмо с предложение за това до председателя на Народното събрание и до временната комисия за изготвяне на правилника за работата на парламента.

С изслушването на главния прокурор от парламента ще бъдат изпълнени препоръки от последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

"Осъществяването на тези препоръки е предпоставка и за засилен обществен контрол и информираност за дейността и проблемите на държавното обвинение, пише Цацаров в писмото си.

Депутатите записаха и че правната комисия може да изслушва и шефовете на ВКС и ВАС, но само по тяхно желание и инициатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Ники

преди 6 години

Някой ползва ли мултиплекс? Това е пълен смях.

31

Али

преди 6 години

Петък е ден за молитва а не е за някакъв си контрл, това тормози министрите.

30

DiesIrae

преди 6 години

Това се прави с цел да не се вижда, че 90% ги няма никога на работа! А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОЙТО НЕ СА СЕ ЯВИЛИ НА РАБОТА 3 ДЕНА БЕЗ ИЗВИНИТЕЛНА ПРИЧИНА (представен болничен лист или копие от смъртен акт на роднина)? АЛООО ЖУРНАЛЯТА РАЗМЪРДАЙТЕ СЕ И ГИ ПИТАЙТЕ КАК КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ КАТО ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ А НЕ ВАЖИ КОГАТО Е ЗА УВОЛНЕНИЕ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНО БЕЗХАБЕРИЕ!!!

fallback