Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

Очакванията на всички са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва, като още се работи по програмата на бъдещата власт.

"Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано и то по мое лично настояване и се радвам, че патриотите го приеха, министрите най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат", отсече той след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Борисов е убеден, следващият кабинет го чака огромна работа и това не било "нито за удоволствие, нито за хвалба и радост".

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов.

Той обаче никак не хареса поведението на БСП и обвини червените, че не са градивната опозиция, за която се представят като една от причините за упреците му е отказът на соцлидерката Корнелия Нинова да остави в редовния кабинет служебното вице Деница Златева.

Борисов се оплака, че чул от социалистите, че щели да помагат на кабинета по важни теми, но явно не го правели.

"Пореден популимъм и хвърляне на прах в очите, защото председателството на ЕС е една от най -важните теми, които предстоят и заради това предложихме да се обединим .... е каква конструктивна опозиция? Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите и започва да се говори кога и как щяло да има нови, що за конструктивност е това?", разкрикитува Борисов.

"Имаме вече ядрени реактори за милиарди и тези, които ги довлекоха и тези които щяха да правят седми реактор на "Белене", и фирмите, които щяха да работят, сега са в несъстоятелност и може би още 5 милиарда долара щяхме да даваме, ако не бяхме взели решение тогава", продължи с упреците към БСП бъдещият премиер.

Според него е напълно безотговорно поведението на социалистите, които загубили изборите, да говорят как щели да вдига доходи и пенсии и да купуват техника, защото това щяло да струва твърде много.

В същото време той благодари на Радев, който пък стана президент с номинацията на левицата, че проявил разбиране, защото "явно за няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът на управляващите".

Според Борисов "в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия може тези забатачени, тежки неща през годините" да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар