Снимка: БТА
fallback

Цяла нощ служебният премиер Огнян Герджиков и министрите му смятали уволненията и назначенията на служебното правителство. 

Това призна министър-председателят на влизане в Народното събрание. Там се очаква той да даде подробна информация за кадрите, които е освободил и тези, които е назначил той и екипът му. 

Изслушването на Герджиков за назначенията, които е направил в управлението, е по искане на ГЕРБ. 

"Готов съм с отговорите, ако не бях, нямаше да дойда. Цяла нощ съм се готвил, защото до 27 април бях възложил на министрите. И по-малко от 24 часа преди този час получих тази покана от парламента, няма да казвам какво и колко ми е коствало на мен и на моя екип да подготвим това", обясни министър-председателят. 

Той обясни, че далеч не всички министерства са били готови: "Трябваше тази нощ да свършим тази работа". 

Заради изникналия му ангажмент премиерът прекъснал визитата си в Кърджали. 

Той обясни, че от парламента искали отчетът му да е в девет часа, но той помолил за отсрочка с поне час. "И те направиха този жест", обясни Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

23Отмяната на срамните пръстови отпечатъци мейд фром Москов броиш ли?Разравянето на Агенция ПИ?Далаверите със санирането на Павлова?Честно казано дори без да симпатизирам на Герджиков мога да кажа, че това беше най-дейният премиер на България за периода след 1989 година. Да си беше останал.

19

Анонимен

преди 7 години

каква точно работа свърши грджиков , освен че проведе една бърза чистка? Аз поне не се сещам за нищо друго.

18

Dinosaurus

преди 7 години

Герджиков се изживяваше като лидер на политическа сила, спечелила избори с убедително мнозинство и съставяще кабинет като за постоянно; ама ци направи грещно сметката - БСП не спечелиха... сега що реве? "Га яде кифтетата ни рива". Като служебен премиер се предполагаше само да проведе честни и прозрачни избори, не да кадрува1

fallback