fallback

Договорката между ГЕРБ и Обединените патриоти за увеличение на минималната пенсия първо на 180 лв., а на по-късен етап на 200 лв. е "плод на пазарлък". Това каза депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

"Аз не знам на какви анализи почива тази цифра от 180 лв. Тя е плод на пазарлък. Досега не е предложен разчет или анализ", коментира той.

Oще по темата

Вчера "БСП за България" внесе предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване, с което иска преизчисляване на всички пенсии от юли месец съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

"Нашето предложение е необходимо, защото огромна маса от българските граждани са с доходи на границата на физическото оцеляване", заяви Георги Гьоков.

Според бившия и предполагаем бъдещ министър на финансите Владислав Горанов предложението има висока фискална цена и тя не може да бъде поета. Той каза вчера, че преизчисляването на всички пенсии не е в правомощията на народните представители, защото там вече става дума за актуализация на бюджета, което е работа на Министерския съвет.

"Дебатът по темата ще се проведе в Народното събрание, когато нашият законопроект бъде внесен. Абсолютно смятам, че всеки народен представител има правомощията и възможността да поема законодателна инициатива", отговори му задочно Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Пенко,сегашния военен м-р на отбраната е генерал,интелигентен,говори разумно и точно,Каракачанов не може да му стъпи на малкия пръст.За тази длъжност трябва военна подготовка,а не *** и пульо,понеже са се докопали до властта.

29

пенко

преди 7 години

"3-4-5 министерснва за патриотите !!!" СЧИТАМ ,ЧЕ Е РАВНОСИЛНО НА ИЗРАЗА : " Шака-рака !"; "Дай *** !!!" и др. такива. Решението /в името на народа / е следното : " НИЕ ПРЕДЛАТАМЕ ЗА МИНИСТЪР НА ... ..ЕДИ КОЙ СИ, А НИЕ .......СИ !!!" Избира се най -добрия ,най качествения и квалифициран!!!! КАК ВИЖДАТЕ РАЗЛИКАТА М/У САГАШНИЯ СЛ.МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА И ДОБРИЯ ПОЛИТИК КАРАКАЧАНОВ??? ПОЛИТИКАТА Е ЕДИНСТВЕННО ВЪВ ФИНАНСИТЕ !!!!

28

До 36

преди 7 години

Национален протест-добре.Но за какво по-точно?За безобразията въобще е много общо и не води до резултат.Има много неща за които да се протестира,но трябва да се конкретизират.Например-повишението на цените на газа-от там на тока,парното,водата.Или заплати и пенсии.Или строежи,огради,обществени поръчки за милиони,които пълнят джобовете на политиците.Темите са много,но трябва да се конкретизират,а не юруш за всичко наведнъж.Така не се прави.

fallback