Снимка: Reuters
fallback

Министерството на външните работи обяви официална позиция за проведения в неделя референдум в Турция.

България отчита предварителните заключения на наблюдателната мисия на ОССЕ/БДИПЧ за проведения референдум за конституционни промени в Република Турция и очаква нейния окончателен доклад. Това се казва в становището, публикувано на сайта на външното ни министерство.

Oще по темата

Предвид близките резултати на референдума единственият възможен път към национален консенсус е съблюдаването на основните демократични норми и спазването на ангажиментите, произтичащи от членството на Турция в международни организации, посочва МВнР.

В позицията се изразява увереност, че след 16 април 2017 г. ще можем да се съсредоточим върху развитието на двустранните отношения с Република Турция, основани на принципите на равнопоставеност, уважение на интересите на двете страни, добросъседство и взаимно доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

осман

преди 7 години

българия винаги е била малкото братче на турция .така ще е вовеки.....

11

Жибор

преди 7 години

Ердоган иска нов султанат и халифат заедно с цяла България,след което да му мислят всичките ни съседи! И понеже апетитът идва с яденето,те ще загазят много скоро след нас,ако се ослушват сега и се правят на ни чули,ни видели. Има обаче една утешителна подробност: има Ердоган- има проблем,няма Ердоган- няма проблем!

10

Жибор

преди 7 години

Ердоган не е Турция- тя може и с него и без него!

fallback