Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Направил съм го от сърце. Ако отново бъде построен, ще направя всичко възможно да го няма.

Това заяви бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев, запитан дали съжалява, че преди години разпореди взривяването на мавзолея на Георги Димитров.

Според него лидерът на ДСБ и Нова република в оставка Радан Кънев е разбил десницата по модела на Иван Костов.

"Лошото е, че моделът "Костов" не изчезна с оттеглянето му от политиката. Психиката на тези в дясно е подобна на тази, която имаше Костов и която разби силната десница в България. Радан Кънев много прилича на Иван Костов, само че Костов бе лидер на силния Съюз на демократичните сили. Това, което направи Кънев, е подобно на разбиването на десницата от Костов", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в Реформаторския блок са се разделили негласно, конфликтите са се задълбочили и на изборите резултатът от всичко това е поредното роене в десницата.

"Стара максима е, че добрите политици се учат от грешките си, най-добрите политици се учат от грешките на другите, а безгрешни политици няма", посочи Бакърджиев и подчерта, че десницата се е сгромолясала на изборите заради формулата, под която се е явила и липсата на истински лидери.

Според него все повече ГЕРБ ще бъде десница, ако автентичната десница се разпилява по този начин. "Мястото на левицата в тези избори бе заето от БСП, те изсмукаха абсолютно всичко друго", каза Бакърджиев и добави, че почти същото са направили от ГЕРБ в дясното политическо пространство.

Евгений Бакърджиев се надява да има правителство, което да бъде успешно за повече от две години. "Авторитети и професионалисти, такива трябва да управляват", завърши той.

 

Коментари Напиши коментар

107

kandilo

преди 4 години

e, bulgarite samo za obeseni, ta zastreliani, za obezglaveni i za grobnici li da si davat parichkite?

106

Анонимен

преди 4 години

Да и Италия не губи територия.Само че към нашата територия големи претенции имат сърби и гърци,които са окупирани от нашата окупационна армия през войната,и то доста жестоко окупирани.За да не изгубим територии по този повод,Сталин и Димитров пращат българската армия да се бие с фашистите в края на войната,което се ползва после като коз за да не загубим територия.Даже Сталин е бил недоволен че наште сами са изтеглили войските от Беломорието,защото е искал то да остане за България след войната

105

Вайслингер

преди 4 години

До *** Що не ходиш да те почешат със страпона в някой пуф по стар швабски обичай.!Радост и спокойствие ще плъзнат по изнуреното ти тяло и ще промълвиш вперил поглед в тавана:-Охх!Кеф!