Според социолога Андрей Райчев служебното правителство е допринесло за това мандатът на новото правителство да почне с не особено добра комуникация между бъдещия премиер и президента. 

Пред Bulgaria ON AIR Андрей Райчев и Георги Харизанов от Института за дясна политика коментираха работата на президента и какво ще каже той в изявлението, което ще направи днес следобед, както и срещата на евентуалната коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти, които днес ще обсъждат българското председателство на Европейския съюз.

Според Георги Харизанов пречки пред съставянето на стабилно правителство няма, въпреки че има спорове около финансовата рамка на бюджета.

"Казусът не е в липсващите средства за това пенсията да бъде увеличена на 300 лв., а в това, че чисто пропорционалното наливане на пари в социалната система само ще лиши ГЕРБ от възможността да провежда останалите политики, заради които е избрана като първа сила", посочи той в Bulgaria ON AIR.

Двамата обсъдиха и скандалния законопроект, който предиждаше да се елиминира правото на българите с постоянно гражданство в чужбина.

"Радев вече предприема нещо, което е малко в повече на неговите правомощия. Той няма право на законодателна инициатива. Президентът направи маневра, която струва главата на чиновник", посочи Андрей Райчев.

"Или Бойко Борисов, или Румен Радев трябва да поставят въпроса за гласуването на българите в чужбина, но по-добре да го направи Радев", допълни още социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase