Снимка: Facebook

Обединените патриоти се поклониха пред паметта на жертвите от атаката в метрото на Санкт Петербург.

Красимир Каракачанов и Волен Сидеров поднесоха венци пред руското посолство в София, а по-късно лидерът на "Атака" написа похвални думи за руския лидер Владимир Путин в профила си във Facebook.

Още по темата

От съобщението става ясно, че пред руското посолство Каракачанов и Сидеров изказали искрени съболезнования към близките на жертвите в Санкт Петербург и към целия руски народ. Поклонили се пред жертвите на тероризма, който вече е почти всекидневие за Европа.

"Путин изгради много стабилна и самостоятелна държава. Това не е изгодно на тези, които искат да доминират в света", написа Сидеров в социалната мрежа.

Той допълва, че тероризъм е имало далеч преди да се появи ислямският по времето на Студената война.

"Имаше групировки, които бяха използвани от западните спецслужби, главно американските, за специални мероприятия, убийства и всяване на смут и анархия. Това бяха "Червените бригади" в Италия, "Баадер – Майнхоф" в Германия, чийто главатари бяха заловени в България през 70-те години. Всичко това бяха мероприятия на ЦРУ, които използваха крайно леви и крайно десни екстремистки групировки, за да постигат някакви политически цели", продължи лидерът на "Атака".

"Дали в Париж или в Санкт Петербург, ако някои задкулисни кръгове искат да кажат "внимавайте", "може да ви направим живота кошмар", то това се случва. Ислямският тероризъм, който в момента е най-голямата опасност, е инструмент на геополитическа игра", завършва Сидеров, който се готви да влезе в новото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase